Γιατί με το ερχομό του μωρού οι καβγάδες μεταξύ των γονιών αυξάνονται;

Γιατί με το ερχομό του μωρού οι καυγάδες μεταξύ των γονιών αυξάνονται;

Εννέα μοναδικοί  μήνες στην κοιλιά σου και πλέον έρχεται στον κόσμο, η γέννα , η παραμονή στο μαιευτήριο όλα έχουνε πάει καλά και  είσαι έτοιμη να επιστρέψεις μαζί με το νέο μέλος  και με τον μπαμπά του στο σπίτι, προκειμένου να ξεκινήσετε τη νέα σας ζωή. Κάθε μέρα, πλέον, θα είναι εντελώς διαφορετική γεμάτη με  νέες εμπειρίες, νέες περιπέτειες αλλά και νέες διαφωνίες ίσως για κάποιους και πρωτόγνωρες,  αφού πλέον  ο κάθε γονιός έχει τις δικές του αντιλήψεις και τις δικά του θέλω σε σχέση με το μωρό αλλά και τις υποχρεώσεις.

Δυστυχώς ο πρώτος καιρός θέλει γερή υπομονή και πολλές υποχωρήσεις και από τους δύο γονείς.  Η κούραση , η αϋπνία, οι ορμόνες, της μαμάς θα πρέπει να βρούνε ένα αποκούμπι και μια ζεστή αγκαλιά αλλά και προθυμία στο να βοηθηθεί.  Κάποιοι λόγοι για τους οποίου πολλά ζευγάρια καβγαδίζουνε είναι:

Βραδινός ύπνος – ξύπνημα μωρού:  Ξεχνάτε το πριν και πρέπει με τη μια να συντονιστείτε και οι δυο στα νέα δεδομένα , ” βραδινός ύπνος” τώρα που το μικρό σου θα βάλει τα κλάματα πρέπει να ξυπνάει κάθε τρεις με τέσσερις ώρες για να πιει το γάλα του, θα χρειάζεται κάποιον από τους γονείς του, για να του αλλάξει πάνα, ο ύπνος φαντάζει όνειρο απατηλό. Ποιος θα μείνει ξύπνιος; Για να αποφύγετε τους τσακωμούς λόγω κούρασης καλό είναι να κάνετε ένα πρόγραμμα και να βοηθάει ο ένας τον άλλο με το να σηκώνεστε εναλλάξ για τις ανάγκες του παιδιού σας.

Σκέψη αλλαγής σπιτιού: Είναι πολλοί οι γονείς που λόγω της κούρασης μπαίνουνε στην διαδικασία να αλλάξουνε σπίτι και να μετακομίσουνε κοντά στους γονείς τους προκειμένου να έχουνε κάποια βοήθεια. Όχι θα πούμε σε αυτό το σημείο , εάν η βοήθεια θε να ‘ρθεί θα έρθει και σε άλλη γη. Μην κάνετε το λάθος να το σκεφτείτε σαν λύση μόνο περισσότερα προβλήματα θα σας φέρει.

Οι απόψεις τρίτων:  Μαμά, γιαγιά, πεθερά , αδέρφια και όλοι οι ειδικοί γνωστοί σας  θα αρχίσουνε να σας βομβαρδίζουνε με α δικά τους απωθημένα και τις δικές τους πρακτικές , καλυτέρα όμως από το δικό σας ένστικτο και θέλω δεν υπάρχει.

Οι δουλειές του σπιτιού και τα ψώνια:  Οι δουλειές του σπιτιού αυξήθηκαν και εκτός από το μωρό σου, πρέπει να φροντίσεις και το σπίτι μην διστάσεις να  ζητήσεις βοήθεια από τον άντρα σου και να συζητήσετε τι θα μπορεί να αναλάβει. Εάν τα οικονομικά σας το επιτρέπουνε μια κυρία για τη φροντίδα του σπιτιού τον πρώτο καιρό θα ήτανε το ιδανικό. Τα ψώνια και οι εξωτερικές δουλειές λογικό είναι το πρώτο διάστημα να πέσουνε στην πλάτη του μπαμπά.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει αληθινή αγάπη και κατανόηση στις ανάγκες όλων μέσα σε μια οικογένεια. Σε περιπτώσεις που τα προβλήματα ξεπερνούνε τα όρια θα πρέπει να συμβουλεύεστε πάντα τον ειδικό.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-10-21T11:41:20+03:00October 20th, 2020|ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top