Κρίση Πανικού & συμπτώματα

κρίσεις-πανικού

Κρίση πανικού, εδώ ισχύει ότι αν δεν το βιώσεις δεν μπορείς να νιώσεις το μέγεθος και τα συναισθήματα που θα σου προκαλέσει. Επίπονο τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για όποιον το βιώνει.

Τα συμπτώματα στην κρίση πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικά και οδυνηρά ως εμπειρία για τον ασθενή. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση και προφανή αιτία.

Συμπτώματα που προκαλεί μια κρίση πανικού:

 1. Ταχυπαλμία
 2. Εφίδρωση
 3. Τρέμουλο
 4. Εξάψεις
 5. Ρίγη
 6. Δυσκολία στην αναπνοή
 7. Αίσθημα πνιγμού
 8. Πόνος στο στήθος
 9. Ναυτία
 10. Ζάλη
 11. Αίσθημα λιποθυμίας
 12. Μούδιασμα που το νιώθετε “σαν να σας τσιμπούν καρφίτσες και βελόνες”
 13. Ξηροστομία
 14. Αιφνίδια ανάγκη να πάτε στην τουαλέτα
 15. Βουητό στα αυτιά σας
 16. Αίσθημα τρόμου ή φόβου θανάτου
 17. Ανακάτεμα στο στομάχι

Μερικές φορές, τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού μπορεί να είναι τόσο έντονα, που μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε σαν να είστε έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι συμπτώματα όπως η ταχυπαλμία και το λαχάνιασμα στην αναπνοή σπάνια φτάνουν σε καρδιακή προσβολή. Αν και οι κρίσεις πανικού μπορεί συχνά να είναι τρομακτικές, εντούτοις δεν προκαλούν καμία σωματική βλάβη.

Οι άνθρωποι που έχουν γενική διαταραχή πανικού συνήθως μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτό το “αίσθημα καρδιακής προσβολής” και μαθαίνουν πώς να ελέγχουν τα συμπτώματά τους.

Συνήθως μια κρίση πανικού μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 20 λεπτά. Καλό είναι να το συζητήσετε με έναν ειδικό Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο και να ορίσετε κάποια θεραπεία.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-05-16T23:47:35+03:00April 26th, 2020|ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top