Τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα.

Τα φετινά διαφορετικά Χριστούγεννα.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και καλά.

Σχεδόν σε όλο τον κόσμο φέτος οι οικογένειες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μακριά από αγαπημένα πρόσωπα και φίλους λόγω της πανδημίας COVID 19 .

Οι περισσότεροι θα νιώσουμε θλίψη , στεναχώρια, αποξένωση ακόμη και θυμό και ίσως να είναι δύσκολο να διαχειριστούμε όλο αυτό, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το αφήσουμε να μας καταβάλει ψυχοσωματικά. Θα αφήσουμε για λίγο πίσω μας όλα όσα συμβαίνουν και θα προσαρμόσουμε στις νέες συνθήκες τις γιορτινές αυτές μέρες.

Με λίγο σχεδιασμό και θετική σκέψη, μπορείτε να βρείτε ηρεμία και χαρά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι οικογένειες ανυπομονούν να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και φέτος δυστυχώς δεν θα τα καταφέρετε, όμως  μην σας πανικοβάλει, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί τους μέσω βίντεο-κλήσης, σίγουρα, δεν είναι το ίδιο αλλά θα έρθετε πιο κοντά,  μπορείτε να ανταλλάξτε φωτογραφίες μεταξύ σας. Βάλτε τα παιδιά σας να τραγουδήσουνε τα κάλαντα μέσω  βίντεο κλήσης  ή τηλεφωνικά στους μεγαλύτερους συγγενείς σας, θα χαρούν πολύ!

Εάν όμως είστε κοντά κάντε εναλλάξ επίσκεψη αφού έχουμε την δυνατότητα εώς 9 άτομα τις ημέρες των εορτών.

Εάν έχετε μικρά παιδιά φτιάξτε χειροποίητες κάρτες, γούρια και γλυκά και στείλτε τα στους δικούς σας ανθρώπους ή μπορείτε να τους τα πάτε εσείς να τα αφήσετε εάν μένετε κοντά κάνοντας μια βόλτα για περπάτημα (αριθμός 6). Διαβάστε παραμύθια στα παιδιά σας, τα εγγόνια ή τα ανίψια σας, παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια.

Στολίστε γιορτινά το σπίτι σας και επιλέξτε να ακούτε μουσική απαλή και Χριστουγεννιάτικη ακόμα καλύτερα, χόρεψε και με τον σύντροφο σου ή την οικογένεια σου και θα περάσεις τέλεια. Έχετε σκεφτεί από πότε έχετε να αγκαλιαστείτε και να χορέψετε?

Επιλέξτε ένα υπέροχο βιβλίο να διαβάζεται τις ώρες ξεκούρασης.

Δώστε μεγαλύτερη σημασία στις προσωπικές σας ανάγκες. Συγκεκριμένα, να τρέφεστε σωστά, να ξεκουραστείτε έχετε τη δυνατότητα να κοιμηθείτε όσες ώρες χρειάζεται, να χαλαρώσετε καθώς τώρα είναι απαραίτητα όσο ποτέ για την ψυχική υγεία σας.

Απολαύστε τις φετινές γιορτές όπως καλυτέρα μπορείτε και ευχηθείτε υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-12-20T22:54:50+02:00December 20th, 2020|ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top