Παραδοσιακή Μακαρονόπιτα της γιαγιάς ….

Υλικά:

  • ι πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό μακαρόνια τρυπητά (εάν θέλετε να γίνει πιο χοντρή και πλούσια διπλασιάστε όλα τα υλικά)
  • 6 αβγά
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 200 γρ γραβιέρα
  • 400 γρ γάλα
  • πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε ανάλατο νερό ( όχι πολύ βρασμένα) . Σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μας και ρίχνουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Έπειτα ανακατεύουμε το μείγμα αυγά και γάλα με τα μακαρόνια και προσθέτουμε σιγά σιγά τα τυριά ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ένα ένα τα φύλλα κρούστας, περνώντας τα με λάδι …κρατάμε μόνο ένα , ρίχνουμε τα μακαρόνια και από πάνω τοποθετούμε το ένα φύλο που κρατήσαμε.  Λαδώνουμε το φύλλο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2022-02-15T11:47:48+02:00February 15th, 2022|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top