Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Από μικρά παιδιά θα θυμόμαστε που μας λέγανε ” ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα” και φυσικά ισχύει γιατί οι ευεργετικές

ιδιότητες του μήλου στη διατροφή μας και στην υγεία μας είναι πολλές.

Το μήλό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες. Έχει από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης σε σύγκριση με άλλα φρούτα.Έρευνες έχουν αποδείξει τις θετικές επιδράσεις των φλαβονοειδών στην υγεία, όπως είναι η καταπολέμηση των φλεγμονών και η προστασία της καρδιάς. Η κερκετίνη (φλαβονοειδές) που περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στο μήλο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία των πνευμόνων.

Επιπλέον, η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος B, η βιταμίνη A και το β- καροτένιο, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Κ, το κάλιο που περιέχονται στο μήλο, συμβάλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, στη βελτίωση της αντιοξειδωτικής και αντιθρομβωτικής του ικανότητας.

Οι φυτικές ίνες που περιέχει δρουν ευεργετικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και μαζί με τα φλαβονοειδή συμβάλουν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα και του κινδύνου για καρκίνο, στη μείωση της χοληστερίνης και της εμφάνισης θρομβωτικών επεισοδίων.

Συμπερασματικά η κατανάλωση μήλων συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, θωρακίζοντας τον οργανισμό απέναντι στις ιώσεις. Επίσης είναι ένα κατεξοχήν φρούτο για το αδυνάτισμα αφού αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου, αντιμετωπίζει την δυσκοιλιότητα και επιβραδύνει την απορρόφηση των ζακχάρων.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:18:42+03:00May 19th, 2020|ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top