Έχετε περισσότερο λίπος στην κοιλιά; Μάθε τι πρέπει να αποφεύγετε και τι όχι στη διατροφή σας!!!

Έχετε περισσότερο λίπος στην κοιλιά; Μάθε τι πρέπει να αποφεύγεις και τι όχι στη διατροφή σου!

Το κοιλιακό λίπος, όταν είναι πολύ περισσότερο από το κανονικό, είναι παράγοντας καρδιαγγειακού κινδύνου.

Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλες ποσότητες εσωτερικού, σπλαχνικού λίπους που πιέζει επικίνδυνα τα όργανα του σώματος, είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου 2. Συμπερασματικά τα άτομα που έχουν μεγάλη περιφέρεια μέσης έχουν υψηλότερο κίνδυνο για αυξημένη αρτηριακή πίεση, κακή χοληστερόλη, διαβήτη, ακόμα και καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα τα οποία όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες ή πολύ συχνά, προωθούν τη δημιουργία του κοιλιακού λίπους.

Αυτά είναι τα :

  • Πολύ λιπαρά τυριά τα οποία ναι μεν έχουνε το πλεονέκτημα ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, έχουν επίσης πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
  • Τα αλλαντικά: ευνοούν τη διατήρηση του κοιλιακού λίπους, ειδικά εάν καταναλώνονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες. Ειδικά αλλαντικά με τα περισσότερα λιπαρά όπως είναι η πάριζα, το μπέικον, τα λουκάνικα, τα ζαμπόν και τα σαλάμια.
  • Σάλτσες εμπορίου : έχουνε υπερβολικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη.
    Αποτελούν λοιπόν μια θερμιδική βόμβα και συντελούν στην αύξηση του κοιλιακού λίπους, ειδικά εάν καταναλώνονται σε περίσσεια.
  • Αναψυκτικά και χυμοί εμπορίου: μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  • Προϊόντα σφολιάτας: λιπαρά και με πολλές θερμίδες καλύτερα να αποφεύγονται .

Καλό θα είναι εάν θέλετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σας μα ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και να εντάξετε κάποια από τα παρακάτω στην διατροφή σας:

  • Σολωμός: Τα ωμέγα 3 αλλά και η βιταμίνη D που περιέχει βοηθάει στο κάψιμο του συσσωρευμένου κοιλιακού λίπους.
  • Αυγά: Αν θέλετε να χάσετε λίγο λίπος γύρω από τη περιοχή της κοιλίας , τα αυγά είναι ένας πολύ καλός τρόπος εάν τα εντάξετε στη διατροφή σας. Η επαρκής ποσότητα πρωτεϊνών στη διατροφή είναι απαραίτητη για να παραμείνετε αδύνατοι. Όχι μόνο σας βοηθά να αισθάνεστε πιο χορτάτοι αλλά μπορεί επίσης αυξήσει το μεταβολισμό.
  • Σπαράγγια: Είναι μια καλή πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, είναι φυσικό διουρητικό, διευκολύνουν την απομάκρυνση του νερού και των αποβλήτων από το σώμα.
  • Αγκινάρες: Μια αγκινάρα προσφέρει 7 γραμμάρια ινών, καθιστώντας την ένα από τα κορυφαία λαχανικά για πρόσληψη ινών. Όσο περισσότερες ίνες τρώτε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να αποθηκεύσετε λίπος στην κοιλιά με την πάροδο του χρόνου.
  • Αβοκάντο: Προσθέστε το παντού περιέχει 2 γραμμάρια ίνες και 4 γραμμάρια υγιών μόνο ακόρεστων λιπαρών, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία της καρδιάς σας. Βοηθά επίσης τον οργανισμό να αυξήσει την απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών και αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη βελτίωση του προφίλ των λιπιδίων του αίματος και της αρτηριακής πίεσης.
  • Αμύγδαλα: περιέχουν μόνο ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να καίει λίπος και να καταπολεμά την πείνα.
  • Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου που επιβραδύνει την παραγωγή της κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της ενθαρρύνει το λίπος της κοιλιάς. Παρέχει επίσης αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης για τον έλεγχο του βάρους και είναι για πολλούς ευκολότερο για το έντερο από άλλες γαλακτοκομικές τροφές.
  • Αγγούρια: Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό (96%), τα αγγούρια βοηθούν στην πρόληψη των φουσκωμάτων, βοηθούν στην ενυδάτωση και τη διαχείριση βάρους. Τα αγγούρια έχουν αποδειχθεί ότι αναστέλλουν τη δραστηριότητα των προ-φλεγμονωδών ενζύμων, χαρίζοντας πιο επίπεδους κοιλιακούς.

Μην ξεχνάτε την σωστή και επαρκή για τον οργανισμό σας κατανάλωση νερού γιατί είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο για τη μετακίνηση των ινών μέσα στον οργανισμό μας αλλά και την αποβολή των αποβλήτων.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-09-26T11:48:41+03:00September 26th, 2020|Αδυνάτισμα, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top