Αδυνάτισμα και μείωση βάρους

Αδυνάτισμα είναι η διαδικασία μείωσης βάρους…

Το αδυνάτισμα είναι η διαδικασία μείωσης βάρους . Το σημαντικό είναι η μείωση βάρους που θα έχουμε  να ανταποκρίνεται και σε μείωση λίπους. Ακολουθώντας μία δίαιτα αυτό δεν πρέπει να το θεωρούμε αυτονόητο. Μόνο αν αλλάξει η σύσταση σώματος, θα απαλλαγούμε οριστικά από τα περιττά κιλά ή την παχυσαρκία.

Η επιλογή της δίαιτας που θα ακολουθήσει κάποιος  στο αδυνάτισμα παίζει καθοριστικό ρόλο στο “αδυνατίζουμε μια για πάντα”. Υπάρχουν πολλά είδη δίαιτας, όπως οι αδρανείς δίαιτες συντήρησης, δίαιτες με μεταβολική δράση στο αδυνάτισμα και άλλες που είναι απλοί μύθοι.

Η εφαρμογή της δίαιτας είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην πορεία του αδυνατίσματος. Πρακτικά θα λέγαμε ότι  είναι η απάντηση του οργανισμού μας στη δράση κάποιας δίαιτας.

Μετά την απώλεια των κιλών και φτάνοντας στο στόχο μας, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η συντήρηση ή διατήρηση του νέου βάρους μας.
Η συντήρηση δεν είναι τίποτε άλλο από έναν καλό και υγιεινό τρόπο διατροφικής συμπεριφοράς που θα πρέπει να υιοθετήσουμε. Είναι πολύ σημαντικότερο  να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη στην διατροφή μας, που μας οδήγησαν στο υπέρβαρο – παχυσαρκία.

Συντήρηση μετά την δίαιτα εννούμε την διατροφή που θα καλύπτει τις ανάγκες μας σε θερμίδες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ανάλογα με την ηλικία μας και τυχόν παθολογικά προβλήματα που μπορεί να έχουμε.

Θα μας οργανώσει το εικοσιτετράωρο μας, στις κατανομές των γευμάτων μας, στην κάλυψη πρόσληψης υγρών και σε συνδυασμό με κάποια πιθανή άσκηση και θα καθιερωθεί ως ο  καθημερινός οδηγός Υγείας – Ευεξίας και Πρόληψης.

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-17T01:03:19+03:00April 9th, 2020|Αδυνάτισμα, ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top