Αιμορραγία των ούλων τι πρέπει να γνωρίζετε;

ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η αιμορραγία των ούλων είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε μικρούς και μεγάλους  Αύτο συμβαίνει γιατί υπάρχει μια φλεγμονή στα ούλα. Θα παρατηρήσετε ότι συνοδεύεται από κοκκινίλα στα ούλα και καλό θα είναι να απευθυνθείτε άμμεσα στον οδοντίατρό σας γιατί αυτό είναι σημάδι κάποιας ασθένειας των ούλων.

Από τις πιο κοινές αθένειες που θα μπορούσαν να το προκαλέσουν είναι η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

Ουλίτιδα

Πρόκειται για μία πολύ συχνή ασθένεια των ούλων και παρότι δεν θεωρείται πολύ σοβαρή μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα. Αυτή η πάθηση ερεθίζει τα ούλα και προκαλεί φλεγμονή, δημιουργώντας κοκκινίλα και πρήξιμο. Συγκεκριμένα επηρεάζει τη βάση των δοντιών.

Η στοματική υγειηνή είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της ουλίτιδας για αυτό το λόγω κρίνετε απαραίτητη η καθημέρινή καθαριότητα και προστασίας της στοματικής κοιλότητας. Οι οδοντίατροι προτείνουν να βουρτσίζετε τα δόντια δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιείτε καθημερινά οδοντικό νήμα. Καλό θα είναι να επισκέπτεστε συχνά τον/ην οδοντίατρό σας για τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο αλλά και καθαρισμό των δοντιών σας.

Περιοδοντίτιδα

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή μόλυνση των ούλων η οποία καταστρέφει σταδιακά το οστό που υποστηρίζει τα δόντια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει και την απώλεια δοντιών, ενώ αποτελεί μια αρκετά συχνή ασθένεια.

Η κακή στοματική υγιεινή είναι υπέυθυνη και για την περιοδοντίδα.

Σημείωση: Το καθημερινό βούρτσισμα βοηθά στην αποτροπή του σχηματισμού βακτηριακής πλάκας η οποία προκαλεί πέτρα και άλλα στοματικά προβλήματα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:24:26+03:00May 19th, 2020|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top