Αιμορροϊδες

Αιμορροΐδες είναι τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στους λείους μυς των τοιχωμάτων του ορθού και του πρωκτού. Είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανατομίας του ανθρώπου και βρίσκονται στο σημείο όπου συναντώνται και ενοποιούνται μικρές αρτηρίες και φλέβες.

Οι φλέβες μπορεί να πρηστούν στο εσωτερικό του πρωκτικού καναλιού και να σχηματίσουν τις εσωτερικές αιμορροΐδες ή μπορεί να πρηστούν κοντά στο άνοιγμα του πρωκτού και να σχηματίσουν τις εξωτερικές αιμορροΐδες. Είναι πιθανό για ένα άτομο να έχει και τους δύο τύπους ταυτόχρονα. Τα συμπτώματα και η θεραπεία εξαρτώνται από το είδος που έχει ό κάθε ασθενής.

Αιτίες

Παρά το γεγονός ότι οι αιμορροΐδες είναι ένα απόλυτα φυσικό μέρος του οργανισμού μας, οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτές ως ένα παθολογικό πρόβλημα, επειδή εμφανίζονται μόνο όταν διογκώνονται και προκαλούν προβλήματα.

Το πρήξιμο αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια αύξηση στην πίεση των μικρών αγγείων που τις απαρτίζουν, προκαλώντας τες να διογκωθούν και να γεμίσουν με αίμα το σημείο.

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Αυτή η αυξημένη πίεση μπορεί να προκληθεί από μία σειρά παραγόντων, όπως:

Διατροφή χαμηλή σε ίνες, που κάνει το άτομο να πιέζεται όταν πηγαίνει στην τουαλέτα. Αυτή η πίεση φτάνει και στα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία διογκώνονται.

Η εγκυμοσύνη έχει συνδεθεί με το οίδημα στις αιμορροΐδες και είναι πιθανόν να οφείλεται στην αυξημένη πίεση από την διευρυμένη μήτρα επάνω στα αγγεία του ορθού και του πρωκτού. Επιπλέον, οι ορμονικές αλλαγές κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να αποδυναμώσουν τους μυς που στηρίζουν το ορθό και τον πρωκτό.

Άλλες αιτίες είναι:

Παχυσαρκία

Διάρροια, οξεία και χρόνια

Καρκίνος του παχέος εντέρου

Προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο ορθό

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-11T17:50:34+03:00April 26th, 2020|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top