Αποτοξίνωση μετά Πάσχα.

Αποτοξίνωση μετά Πάσχα.

Οι γιορτές είναι μια περίοδος υπερκατανάλωση φαγητών, ποτών και γλυκών που με το τέλος τους μας αφήνουν κάποια παραπανίσια κιλά τα οποία στους περισσότερους ανθρώπους δημιουργούν είτε αισθητικό πρόβλημα είτε πρόβλημα υγείας.

Το Πάσχα λοιπόν πέρασε και έτσι πρέπει να ξεχάσουμε τα σοκολατένιά αυγά, τα τσουρέκια, τα κουλουράκια και οποιαδήποτε παρασπονδία κάναμε .

Ο ιατρός διαιτολόγος κ. Ιάκωβος Θεοδοσίου μας προτείνει 3 διαφορετικές  τριήμερες αποτοξινώσεις για να καταφέρουμε να χάσουμε τα 2-3 κιλά που μπορεί να πήραμε αυτές τις ημέρες.

1η  Αποτοξίνωση:

Εάν σας έχει περισσέψει κρέας και αυγά (κόκκινα) τότε μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να ακολουθήσετε την τριήμερη κετογονική αποτοξίνωση η οποία έχει ως εξής:

Πρωινό: 1 σκέτο καφέ

Δεκατιανό: 2 ασπράδια και ένα τριγωνάκι τυρί light

Μεσημεριανό: κρέας με μια μικρή ντομάτα

Απογευματινό: 2 ασπράδια και ένα τυράκι light

Βραδινό: κρέας ή ψάρι με ένα μπολάκι μικρό ατ. μερίδα σαλάτα πράσινη

Απαγορεύεται οτιδήποτε πέρα από όσα αναφέρονται και κυρίως η ζάχαρη, τσίχλες, στέβια, αναψυκτικά, αλκοόλ, γλυκαντικές ουσίες.

2η Αποτοξίνωση

1η μέρα : 1 κιλό ντομάτες και μισό κιλό ανθότυρο. Χωρίζεται σε 4- 6 μερίδες και τα αντιστοιχείται στα γεύματα Δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Αλάτι ξύδι κανονικό, λάδι μια κουταλιά της σούπας στο σύνολο.

2η μέρα:1 κιλό ντομάτες και μισό κιλό ανθότυρο. Χωρίζεται σε 4- 6 μερίδες και τα αντιστοιχείται στα γεύματα Δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Αλάτι ξύδι κανονικό, λάδι μια κουταλιά της σούπας στο σύνολο.

3η μέρα:1 κιλό ντομάτες και μισό κιλό ανθότυρο. Χωρίζεται σε 4- 6 μερίδες και τα αντιστοιχείται στα γεύματα Δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Αλάτι ξύδι κανονικό, λάδι μια κουταλιά της σούπας στο σύνολο.

3η Αποτοξίνωση 

1η μέρα: 750 γρ γιαούρτι 2% με 500 γραμμάρια φράουλες χωρισμένο σε 4- 6 γεύματα.

2η μέρα: 750 γρ γιαούρτι 2% με  500 γραμμάρια φράουλες χωρισμένο σε 4- 6 γεύματα.

3η μέρα: 750 γρ γιαούρτι 2% με 500 γραμμάρια φράουλες χωρισμένο σε 4- 6 γεύματα.

Πρέπει να καταναλώνεται 2-3 λίτρα νερό την ημέρα και μπορείτε να πίνετε τσάι, χαμομήλι ή οποιοδήποτε άλλο αφέψημα προτιμάτε χωρίς ζάχαρη.

Εάν έχετε προβλήματα υγείας θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πριν ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα ή κάποιο προϊόν.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-05-04T00:20:17+03:00May 3rd, 2021|Δίαιτες, ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top