Βασιλόπιτα Κέικ με καρύδια και μαύρη σταφίδα.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι (φουσκώνει μόνο του) 
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. Βιτάμ ή βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι 
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι (γλυκά πορτοκάλια)
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 150 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη

Διαδικασία:

Στο κάδο μου μίξερ χτυπάμε το βιτάμ ή βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουνε, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίσουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη σόδα, μαχλέπι, κανέλα και το αλεύρι και χτυπάμε στη σιγανή ταχύτητα, ρίχνουνε το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο και αφού πρώτα έχουμε τρίψει το καρύδι το ρίχνουμε και αυτό. Τις σταφίδες αφού πρώτα τις περάσουμε από λίγο αλεύρι και μετά τινάξουμε τις ρίχνουμε και αυτές στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βάζουμε το  μείγμα μας στο ταψάκι μας που πρώτα έχουμε περάσει με βιτάμ και αλεύρι για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά περίπου  σε αέρα ή πάνω κάτω στους 180 βαθμούς.

Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί σας, τυλίξτε το σε λίγο αλουμινόχαρτο εάν θέλετε……

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με μικρά στολιδάκια που έχουμε…..

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-12-28T10:49:57+02:00December 28th, 2021|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top