Βελουτέ σούπα με αγκινάρες.

Υλικά:

  • 600 γρ. αγκινάρες, καρδιές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 πατάτα
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι  & πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light

Διαδικασία:

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το  1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε να καραμελώσουν.
Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από το ½ λεμόνι, το νερό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σούπα.
Αν θέλουμε η σούπα μας να είναι πιο ρευστή, αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μπλέντερ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-11-07T23:28:02+02:00November 7th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top