Παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και σοφούς γευστικούς συνδυασμούς, το Γιούλμπασι είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο.
Η συνταγή μας έρχεται από την κα. Δέσποινα Φ. και την ευχαριστούμε πολύ.
Υλικά:
- 600 γρ. μοσχάρι (κομματάκια)
- 600 γρ. χοιρινό (κομματάκια)
- 4 ντομάτες
- 4 πράσινες πιπεριές
- 350 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια λεκάνη όπου ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα ανακατεύουμε για να μαριναριστούνε. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε ροδέλες λεπτές. Στρώνουμε στην γάστρα την μισή ποσότητα κρέατος και βάζουμε ανάμεσα τους κύβους τυριού κεφαλοτύρι. Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος τις μισές πιπεριές και ντομάτες. Πάνω από τις ντομάτες στρώνουμε και το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες ακολουθώντας την ίδια σειρά. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο , το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία
Leave A Comment