Διαχείριση της κατάστασης all inclusive στο σπίτι!!! Γονείς και Τηλεκπαίδευση.

ΓΟΝΕΙΣ-ΚΑΙ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Γονείς κατά τη διάρκεια του Covid-19

Η ανατροφή των παιδιών ήταν πάντα μια δύσκολη υπόθεση, αλλά στην εποχή της πανδημίας όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Αναγκαστήκαμε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα και οικογενειακό ρυθμό οι περισσότεροι,  έχοντας από την μια πλευρά την εκπαίδευση στο σπίτι, την εργασία από το σπίτι και όλη την οικονομική αβεβαιότητα να δυσχεραίνει την κατάσταση.

Συνεχίζουμε να ζούμε σε μια κατάσταση όπου η τηλεεκπαίδευση και η τηλεργασία έχουν την τιμητική τους λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς βρεθήκανε να αντιμετωπίζουν μια νέα, και συχνά πολύ αγχωτική, οικογενειακή κατάσταση.

Εκτός από το ότι πρέπει να εργαστείτε από το σπίτι και να διευθύνετε το νοικοκυριό,  πρέπει  να κρατήσετε τα παιδιά σας σε επαφή με την  τηλεεκπαίδευση τους , ενώ ταυτόχρονά είστε υποχρεωμένοι να θέσετε και τους περιορισμούς της κοινωνικής αποκοπής ,  φίλων και αγαπημένων προσώπων.

Καθώς όλη η οικογένεια πλέον καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο μέσα στο σπίτι (τηλεκπαίδευση – τηλεργασία) θα αρχίσουνε να παρουσιάζονται καθημερινά προβλήματα και πιέσεις.

Ως γονέας αυτή τη στιγμή, είναι εύκολο να νιώσετε ότι έχετε τόσους πολλούς ρόλους να εκπληρώσετε, ώστε να μην μπορείτε να τους εκτελέσετε καλά. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρόκειται για μια μοναδική κατάσταση, μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία που κανένας από εμάς δεν είχε αντιμετωπίσει πριν. Μην το βάζετε κάτω και νιώθετε θυμωμένοι με τους εαυτούς αν δεν πάτε σύμφωνα με το συνηθισμένο σας πρότυπο. Είναι πολύ λογικό τη δεδομένη χρονική στιγμή που τα πάντα καταρρέουν και η οικογένεια πρέπει να είναι όλη μέρα μεσα στο σπίτι , να εργαστέι , να κάνει μάθημα τίποτα δεν θα μπορέι να έχει την ίδια ποιότητα από την εργασία μέχρι και τη  συντήρηση του σπιτιού σας ή την ικανότητά σας να διατηρείτε τα παιδιά σας επικεντρωμένα στη σχολική εργασία τους όπως πριν.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές μπορεί να καταφέρετε  να διατηρήσετε μια αίσθηση ισορροπίας, μπορείτε να διατηρήσετε τα επίπεδα άγχους σας υπό έλεγχο και να κάνετε κάθε μέρα λίγο πιο εύκολο για την οικογένειά σας – και για τον εαυτό σας.

Βοηθώντας τα παιδιά σας με online μαθήματα και σχολικές εργασίες

Η πανδημία έχει ρίξει πολλούς από εμάς στο ρόλο του δασκάλου homeschool. Εκτός από όλες τις υπόλοιπες ευθύνες σας, μπορεί να δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τα παιδιά σας σε καλό δρόμο ή να τα βοηθήσετε με εργασίες, ειδικά αν είναι σε διαφορετικές τάξεις. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι και μια αγχωτική στιγμή για τα παιδιά και ότι είναι φυσιολογικό να υποχωρούν ή να ενεργούν με τρόπους που συνήθως δεν θα το έκαναν.

Ενώστε τις δυνάμεις σας με άλλους γονείς.

Προσεγγίστε με ασφάλεια ή μέσω τηλεφώνου, email ή κοινωνικών μέσων και ανταλλάξτε συμβουλές για να διατηρήσετε τα παιδιά συγκεντρωμένα και αφοσιωμένα. Ανάλογα με τους περιορισμούς στην περιοχή σας δείτε αν μπορείτε που και που να βρίσκονται με φίλους για λίγο περπάτημα, μπορεί επίσης να θέλετε να οργανώσετε μια εικονική δραστηριότητα ή ομάδα μελέτης για το παιδιά σας. Η συνεργασία με άλλους γονείς μπορεί να σας βοηθήσει και εσάς να αισθανθείτε λιγότερο απομονωμένοι επίσης.

Συνδεθείτε με τον δάσκαλο του παιδιού σας.

Εάν το σχολείο του παιδιού σας είναι ακόμα κλειστό, να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι με το μάθημα και τη μελέτη στο σπίτι. Ο δάσκαλος του παιδιού σας θα κατανοήσει τυχόν αλλαγές οπότε μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πιο εξατομικευμένο πρόγραμμα μάθησης.

Δημιουργήστε μια μαθησιακή ρουτίνα.

Μια ρουτίνα δίνει στα παιδιά μια αίσθηση κανονικότητας σε μια κατά τα άλλα αβέβαιη στιγμή. Αλλά δεν χρειάζεται να τρελαίνετε  με ένα πολύ ζόρικο και απαιτητικό πρόγραμμα. Απλώς δημιουργήστε ένα γενικό πλάνο που πιστεύετε ότι μπορείτε να διατηρήσετε τις περισσότερες ημέρες και να  αφήνετε ακόμη περιθώριο για ευελιξία και μείωση του χρόνου αν δείτε ότι επιβάλλετε. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να ορίσετε έναν χώρο εργασίας για κάθε μέλος της οικογένειας.

Θέστε στόχους και γιορτάστε την ολοκλήρωσή τους.

Δεδομένου ότι έχουν αφαιρεθεί τόσα πολλά από την καθημερινή μας ζωή, το να έχουμε κάτι να περιμένουμε θα βοηθήσει τα παιδιά να παραμείνουν ενεργά. Η δημιουργία μικρών ανταμοιβών, όπως η παρακολούθηση ενός επεισοδίου μιας αγαπημένης τηλεοπτικής εκπομπής, μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση. Καλό είναι να ορίσετε όλοι μερικούς στόχους και να σχεδιάσετε διαλείμματα μαζί, τα παιδιά σας θα δουν ότι είστε ομάδα και θα λειτουργήσουν ποιο θετικά.

Γίνετε δημιουργικοί με μαθήματα.

Το να κάνεις ένα επιστημονικό πείραμα, για παράδειγμα, ή να μαγειρεύεις ή να κάνεις και το ηθοποιό θα καταφέρεις ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σου να μάθει καλύτερα και διασκεδαστικά το μάθημα του. Και σκεφτείτε τα δυνατά σημεία του παιδιού σας. Εάν τους αρέσει να σχεδιάζουν και να γράφουν, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα ελευθερώσετε με μολύβια και χαρτί.

Αντιμετωπίζοντας τους φόβους και το άγχος του παιδιού σας
Μετά την παρακολούθηση των ειδήσεων ή την ακρόαση μιας συνομιλίας σχετικά με την πανδημία, τα μικρά παιδιά μπορεί να φοβούνται. Ο COVID-19 άλλαξε το σχολείο, τις φιλίες και τη φυσιολογική του ρουτίνα, οπότε θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα να αντιμετωπίζετε τους φόβους του παιδιού σας και να διαβεβαιώνετε τη σωματική και συναισθηματική τους ευημερία.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-02-07T23:22:08+02:00February 7th, 2021|ΠΑΙΔΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top