Εποχική Γρίπη – Πως μπορώ να προστατευτώ;

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ

Η γρίπη, όπως και άλλες χειμερινές ιώσεις, δεν μεταδίδεται μόνο μέσω του αέρα. Τα μικρόβια είναι γνωστό ότι μεταδίδονται και μέσω της επαφής και ειδικά από τα χέρια.  Πρέπει λοιπόν να τηρούμε κάποιοι κανόνες υγιεινής, όπως είναι για π.χ. το συχνό πλύσιμο των χεριών, ο εξαερισμός των χώρων του σπιτιού και της εργασίας ακόμα και του αυτοκινήτου μας κ.λπ.

Η μετάδοση μπορεί να είναι άμεση, δηλαδή από κάποια χειραψία ή ένα φιλί, ενώ μπορεί να είναι και έμμεση, π.χ. μέσω μολυσμένων αντικειμένων (τηλεκοντρόλ, λαβή πόρτας κ.λπ.).  Μετά το πλύσιμο των χεριών, καλό θα είναι εάν μπορείτε να εφαρμόζετε κάποιο ήπιο αντισηπτικό διάλυμα.
Η εφαρμογή του, θα πρέπει να γίνεται μετά την επαφή με άτομο που νοσεί, μετά το φτέρνισμα, μετά το φύσημα της μύτης σας, μετά το βήξιμο, πριν
από την επαφή με ένα βρέφος ή ένα άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, κ.λπ

Καλό θα είναι βέβαια όταν κάποιο άτομο νοσεί να προσπαθεί  όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί να απομονώνεται, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού στους γύρω του , ειδικά στην οικογένεια ή να φοράει χειρουργική μάσκα, προκειμένου να μειώνεται μεταδοτικότητα της ίωσης – γρίπης.

Συμβουλευόμαστε πάντα τον ιατρό μας ειδικά σε αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε. Πρέπει να φροντίζετε ιδιαιτέρως  την διατροφή σας, να επιλέγετε φρούτα και λαχανικά και να πίνετε νερό και αφεψήματα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-11T12:14:51+02:00January 11th, 2021|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top