Ιδέες για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι.

Ιδέες για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι.

Ήρθε ο Απρίλιος αγαπημένος μήνας, μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει αλλά δυστυχώς διανύουμε και την πιο δύσκολη περίοδο εξαιτίας της καραντίνας στην οποία βρισκόμαστε. Όπως όλοι μας έχουμε κουραστεί από το συνεχόμενο κλείσιμο στο σπίτι έτσι και  τα μικρά μας  ζουζούνια που δεν μπορούν να χαρούνε τις βόλτες τους στις παιδικές χαρές, στο σχολείο, στην εξοχή, στο χωριό με τη γιαγιά και τον παππού. Για το λόγο αυτό μέσα από τις παρακάτω  κατασκευές θα τα βοηθήσουμε να περάσουνε τις ώρες τους όμορφα και δημιουργικά και να  φέρουν την Άνοιξη στο σπίτι μας !!!

Υλικά τα οποία θα χρειαστείτε: χαρτόνια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μανταλάκια, κόλλα, χαρτί τουαλέτας, χαρτοπετσέτες …….και πολύ φαντασία!!!

Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν  τα δικά τους  χάρτινα λουλούδια, δεντράκια, πασχαλίτσες  και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί.

Σας παρουσιάζω μερικές ιδέες και εύχομαι να περάσετε όμορφα και δημιουργικά μαζί τους!!!

Λουλούδια: χαρτί υγείας, χαρτόνι, καλαμάκια και κόλλα.

Πεταλούδες: Μια πολύ εύκολη κατασκευή που τα παιδιά θα κάνουν μόνα τους. Κόβετε το χαρτί σε στρογγυλά σχήματα, τα βάφετε με χρώματα της επιλογής του, το τσαλακώνετε λίγο και το κρατάτε στη μέση με ένα μανταλάκι.

Αμυδαλιές δεντράκια:Για αυτή την χειροτεχνία δεν θα χρειαστείς πολλά. Πολύχρωμα χαρτιά, ποπ – κορν (εάν έχετε), χαρτοπετσέτες, κόλλα και πολλούς μαρκαδόρους. Το παιδί σου ζωγραφίζει την βάση του δέντρου, το ποπ – κορν κολλάει ως άνθος αμυγδαλιάς πάνω στα χάρτινα κλαδιά ή χρησιμοποιεί τις χαρτοπετσέτες για να φτιάξει τα ανθάκια.

Πασχαλίτσες πάνω σε πέτρες ή σε χάρτινα φυλλαράκια:Αφήστε τα να ζωγραφίσουνε με τις νερομπογιές πασχαλίτσε πάνω στις πέτρες ή σε χαρτί.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερε ιδέες στο: https://www.happinessishomemade.net/

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-04-03T10:14:52+03:00April 3rd, 2021|ΠΑΙΔΙ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top