Καλοκαιρινές διακοπές και Covid-19.Πως θα προφυλάξτε τα παιδιά σας.

Καλοκαιρινές διακοπές και Covid-19.Πως θα προφυλάξτε τα παιδιά σας.

Ετοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, τις οποίες ειδικά φέτος έχετε περισσότερη ανάγκη τόσο εσείς όσο και τα παιδιά μετά από μια δύσκολη χρονιά. Τι γίνεται όμως με το θέμα της ασφάλειας των παιδιών σε σχέση με τον covid-19; Τι θα πρέπει να κάνετε προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς αυτό το καλοκαίρι. Ρωτήσαμε την παιδίατρο κα. Δώρα Ευθυμίου και μας συμβουλεύει.

Το βασικότερο όλων είναι να μην χαλαρώσετε τα μέτρα της ατομικής προστασίας σε χώρους υψηλού κινδύνου. Εάν για παράδειγμα πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο θα πρέπει όλη η οικογένεια να φοράει μάσκα, ενώ οι χώροι που θα ακουμπήσουν να έχουν απολυμανθεί και να απολυμαίνετε και εσείς έπειτα τα χέρια σας. Στους χώρους όπου θα διαμένετε καλό είναι να γνωρίζετε ότι έχει γίνει προηγουμένως απολύμανση τόσο στο χώρο όσο και στα κλιματιστικά που κρύβουν κινδύνους. Να αερίζεται τους χώρους και να τηρείτε τις αποστάσεις σε κοινόχρηστους χώρους.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και ανοσοποιητικό σύστημα τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων. Η διατροφή των παιδιών θα πρέπει να είναι πλούσια σε τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, να καταναλώνεται φρούτα, λαχανικά και ψάρια καθώς επίσης και να μένουνε ενυδατωμένα.

Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα οργανωμένο φαρμακείο με τα απαραίτητα , τα βιβλιάρια των παιδιών σας και σε περίπτωση που κάτι σας ανησυχήσει επικοινωνήστε με την / τον παιδίατρο σας άμεσα.

Απολαύστε την θάλασσα και τον ήλιο προσέχοντας παραπάνω αυτό το καλοκαίρι και διασκεδάστε με τα παιδιά σας όσο πιο πολύ μπορείτε.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-07-10T18:23:01+03:00July 10th, 2020|ΠΑΙΔΙ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top