Υλικά:
4-6 άτομα
- 8 μεγάλες ή 12 μικρές καραβίδες φρέσκες
- 1 φλυτζάνι μικρό τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φλ. ούζο
- 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
- 300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες
- 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέτι
Διαδικασία:
Ξεπλένουμε τις καραβίδες με προσοχή και αφαιρούμε το έντερο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδου αφού το έχουμε λιώσει ή τρίψει για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1 ως 2 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2-3 λεπτά με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια μας . Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, να βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Leave A Comment