Καραβιδομακαρονάδα…..

Υλικά:

4-6 άτομα

  • 8 μεγάλες ή 12 μικρές  καραβίδες φρέσκες
  • 1 φλυτζάνι μικρό τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. σπαγγέτι

Διαδικασία:

Ξεπλένουμε τις καραβίδες με προσοχή και αφαιρούμε το έντερο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδου αφού το έχουμε λιώσει ή τρίψει για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις καραβίδες και τις σοτάρουμε για 1 ως 2 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.  Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά, βγάζουμε τις καραβίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή  ζάχαρη  και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις καραβίδες, να βράσουν για 2-3 λεπτά με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Έχουμε ήδη βράσει τα μακαρόνια μας . Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, να βράσουν με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-03-14T20:17:28+02:00March 14th, 2021|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top