Κολοκυθάκια γεμιστά με σως αυγολέμονο

 ΥΛΙΚΑ

  • 8 μέτρια κολοκυθάκια
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κίμα
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 κ.γλ. κυμινο
  • ¼ του ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το αυγολέμονο:

  • 4 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 1 κ.σ. κορν φλαουερ
  • Χυμό από δύο λεμόνια

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια:
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες του. Με έναν εκπυρηνωτή αφαιρούμε τη σάρκα τους. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα πυρέξ.
Πολτοποιούμε τη σάρκα των κολοκυθιών και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κύμινο, το μαιντανό, τα φύλλα δυόσμου, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι τα κολοκυθάκια.
Τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, αδειάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τοποθετούμε ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα ανάποδα πάνω από τα κολοκυθάκια και σιγομαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά περίπου.
Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το πιάτο από την κατσαρόλα προσεκτικά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους, το κορν φλάουερ και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα με τα κολοκύθια με μία κουτάλα και το αδειάζουμε στο μπολ με τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 φορές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το χτύπημα και αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
Κουνάμε την κατσαρόλα προσεκτικά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει το αυγολέμονο.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T10:32:45+03:00April 13th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top