Κρεατόσουπα παραδοσιακή

Υλικά:

  • 1 κ. οσομπούκο με το κόκκαλο ή μοσχάρι όποιο κομμάτι σας αρέσει
  • 2 κρεμμύδια ξερα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκ. σκόρδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 5-6 κλωναράκια θυμάρι
  • φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το οσομπούκο ή όποιο άλλο κρέας θέλετε, από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μετά το κρέας, τη δάφνη και το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και να τις αφαιρέσουμε πριν το σερβίρισμα.

Σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε του πλευρά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 8, την πάπρικα, το θυμάρι και προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζεστό νερό.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε την κρεατόσουπα με τα λαχανικά για 1,5 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη κρεατόσουπα. Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά τη κρεατόσουπα με τα λαχανικά.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε την κρεατόσουπα με λαχανικά μαζί με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-02-07T23:50:36+02:00February 7th, 2021|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top