Μήπως το μωράκι σας ξυπνάει τα βράδια;

Το μωρό έχει αρχίσει και ξυπνάει τα βράδια περισσότερες φορές απ’ ότι πρίν;

Σύμφωνα με την παιδίατρο οι πίο συνηθισμένες αιτίες είναι γιατί:

Πεινάει, τους πρώτους μήνες τα νεογέννητα πρέπει να τρώνε κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, συνεπώς είναι απόλυτα φυσιολογικό το μωράκι σας να ξυπνά για ένα ή δυο νυχτερινά ταΐσματα. 

Λερωμένη πάνα, τα μωρά αισθάνονται άσχημα όταν λερώνουν την πάνα τους, με αποτέλεσμα να ξυπνούν. 

Πιπίλα ή κούνημα, εάν το μωράκι σας  έχει μάθει να κοιμάται μόνο όταν το κουνάτε με τα χέρια ή με το καρότσι, τότε δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί αν ξυπνήσει τη νύχτα. Το ίδιο συμβαίνει και αν του φύγει η πιπίλα, οπότε κλαίει για να σας φωνάξει να το βοηθήσετε να αποκοιμηθεί. 

Ζέστη ή κρύο, η πολλή ζέστη που ξυπνά τα μωρά. Οι γονείς από άγχος μήπως το μικρό τους κρυώσει, συνηθίζουν να το σκεπάζουν περισσότερο από όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται, να ιδρώνει και τελικά να ξύπνα εκνευρισμένο.

Οδοντοφυΐα, πολλές φορές η οδοντοφυΐα μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη για ένα μωράκι, δυσκολεύοντας έτσι τον ύπνο του. 

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Εφιάλτες ή νυχτερινοί τρόμοι, συνήθως αποτελούν αιτία ξυπνήματος για τα μωρά που έχουν συμπληρώσει τον δεύτερο ή τριτο χρόνο της ζωής τους. 

Βουλωμένη μύτη, όταν τα μωρά είναι άρρωστα, είναι φυσικό να δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Η βουλωμένη μυτούλα είναι η κύρια αιτία που διακόπτει τον ύπνο τους, καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν. 

Πολύωροι ημερήσιοι ύπνοι, αν το μωρό σας κοιμάται πολλές φορές και για πολλή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε το πιο πιθανό είναι να έχει χορτάσει ύπνο και να μη θέλει να κοιμηθεί άλλο. 

Φως ή θόρυβοι, ορισμένα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα και ενοχλούνται με τον παραμικρό θόρυβo, ενώ δεν αποκλείεται να τα ενοχλεί ακόμα και το φωτάκι που έχετε αφήσει ανοιχτό. 

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-05-10T18:53:42+03:00April 24th, 2020|ΠΑΙΔΙ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top