Υλικά:
- 1 συσκευασία 500 γρ σπαγγέτι (ολική άλεσης)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 15 ντοματίνια κομμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ελιές φιλέτο
- 1 συσκευασία τόνος σε νερό
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. κάπαρη ψιλή
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα με τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Leave A Comment