Μεσογειακή Δίαιτα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Μεσογειακή Δίαιτα είναι ένα μοντέλο διατροφής με πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία. Βασίζεται στην μεγάλη κατανάλωση φυτικών προϊόντων όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και λιγότερο στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Σαν πρωτεΐνες επιλέγει τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το αυγό, τα θαλασσινά προϊόντα και από κρέας περισσότερο τα λευκά πουλερικά, ενώ πολύ λιγότερο τα κόκκινα κρέατα. Είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και ως χρήση λαδιού επιλέγεται το ελαιόλαδο.

Η χρήση της μεσογειακής διατροφής έδειξε να είναι ευεργετική στο καρδιαγγειακό και γαστρεντερολογικό σύστημα κ.α ενώ φαίνεται να είναι και προστατευτική κατά του καρκίνου.

Είναι μια δίαιτα με πολλές ευεργετικές δράσεις στην υγεία και ισχυρή προληπτική δράση στα κλασικά χρόνια νοσήματα. Όμώς δεν θεωρείτε μια δίαιτα για αδυνάτισμα αλλά μια καλή διατροφή για τον ήδη αδύνατο (τον φυσιολογικό στο βάρος του άνθρωπο) ή ακόμη και η ιδανική δίαιτα για συντήρηση μετά από απώλεια κιλών. Δεν έχει ιδιαίτερη μεταβολική δράση στο αδυνάτισμα. Ανήκει περισσότερο σε αυτό που ονομάζουμε υγιής τρόπος διατροφής. Φυσικά θα πρέπει να επιλέγετε τρόφιμα εποχής που είναι πλούσια σε βιταμίνες και δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη γεωργική παρέμβαση.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:23:03+03:00May 19th, 2020|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top