Μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού!!!

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια

  • 600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
  • 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
  • 2 ασπράδια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό  δυόσμος ξερός ή φρέσκος
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ελάχιστο λάδι για το λάδωμα του ταψιού 1 κουτ. σούπας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος, τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 – 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μεγάλα μπιφτέκια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας ένα μπιιφτέκι – δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και τη σος γιαουρτιού.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-10-20T12:20:38+03:00October 20th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top