Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητές ντομάτες

Υλικά:

  • 600 γραμ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 6 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ελάχιστη φρυγανιά
  • 1/2 κ.γλ ξύδι
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες

Διαδικασία:

Μια συνταγή κατάλληλη για όσους κάνουν δίαιτα, είναι εύκολη και πεντανόστιμη.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και ζεσταίνουμε  το λάδι σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το κρεμμύδι για 6-7′, ανακατεύοντας να γλυκάνει. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε ελάχιστη φρυγανιά σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέυουμε το κιμά, το αυγό, ξύδι, το λάδι και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες . Τα ενώνουμε όλα μαζί μετα και ζυμώνουμε ελαφριά πλάθουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας.

Το μείγμα για το μπιφτέκι δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό. Γι’ αυτό, αν έχει παραπάνω υγρασία ο κιμάς, το μαζεύουμε πασπαλίζοντας φρυγανιά. Αν είναι σφιχτός τρίβουμε λίγη επιπλέον ντομάτα.

Σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος, τηγάνι ή γκριλιέρα ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4΄από την κάθε πλευρά.

Μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν. Όταν ζουλάτε το μπιφτέκι και βγαίνει διάφανο υγρό, είναι έτοιμα.

Στο ίδιο σκεύος ψήνουμε τις 2 ντομάτες ή στο γκρίλ πάνω σε λαδόκολλα που θα συνοδεύσουνε τα μπιφτέκια μας.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-27T01:06:00+03:00June 27th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top