Μύκητες στα πόδια αντιμετώπιση με φυσικά προϊόντα

Οι μύκητες των νυχιών αρχίζουν συνήθως με κηλίδες άσπρου ή κίτρινου χρώματος που εμφανίζονται στην άκρη του. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η μόλυνση προχωρά πιο βαθιά και καταλαμβάνει όλο το νύχι, το κάνει πιο χοντρό-παχύ και οι άκρες θρυμματίζονται. Υπάρχουν περιπτώσεις που  μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση του νυχιού, δυσοσμία και πόνο.

Η φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο ιατρός ή  το ειδικό διάλυμα για επάλειψη του νυχιού θα σας ανακουφίσει άμεσσα. Όμως καλό θα είναι να δοκιμάσετε και πιό φυσικούς θεραπευτικούς τρόπους καταπολέμηση τους ή και πρόληψης τους.

Συνταγές φυσικών προιόντων καταπολέμησης των μυκιτιάσεων νυχιών.
Έλαιο λεβάντας
Το έλαιο λεβάντας έχει πολλές αντιμυκητιιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν κάθε είδους μόλυνση και να αποτρέψει τυχόν δερματικούς ερεθισμούς.
Χρήση:
Παίρνουμε ίσες ποσότητες έλαιο λεβάντας και έλαιο tea tree, αναμειγνύουμε και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Με ένα βαμβάκι εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα του διαλύματος γύρω από το νύχι, δύο με τρεις φορές την μέρα. Συνιστάται η εφαρμογή του διαλύματος πριν τον ύπνο.

Λευκό ξύδι
Το λευκό ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της ονυχομυκητίασης.
Χρήση:
Αναμειγνύουμε ένα μέρος λευκού ξυδιού με δύο μέρη ζεστού νερού. Μουλιάζουμε το μολυσμένο νύχι στο μείγμα για 10 με 15 λεπτά καθημερινά μέχρι να θεραπευτεί πλήρως. Σε περίπτωση ερεθισμού, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ανά δύο μέρες.

Μηλόξυδο
Για την θεραπεία αυτή αναμειγνύουμε ίσα μέρη μηλόξυδου και νερού. Μουλιάζουμε το μολυσμένο νύχι για μισή ώρα καθημερινά στο διάλυμα. Μετά από μισή ώρα, στεγνώνουμε το δάχτυλό μας. Εάν η θεραπεία συνεχιστεί καθημερινά για μερικές εβδομάδες, θα παρατηρήσουμε άμεση βελτίωση.

Μαγειρική σόδα και ξύδι
Η μαγειρική σόδα δεν έχει αντιμυκητισιακή δράση, όμως προλαμβάνει την εξάπλωση του μύκητα. Αν και το ξύδι είναι όξινο η δράση του είναι πολύ ήπια, οπότε βοηθά στην αντιμετώπιση του μύκητα χωρίς να επηρεάζει δραστικά το Ph του δέρματος.
Χρήση:
Θα χρειαστούμε 4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι ή μηλόξυδο και νερό. Προσθέτουμε σε μια μικρή λεκάνη το ξύδι και όσο νερό χρειάζεται για να μπορούμε να βουτήξουμε τα πόδια μας. Αφήνουμε τα πόδια στη λεκάνη για 15 περίπου λεπτά και μετά σκουπίζουμε με χαρτί – αποφεύγουμε την πετσέτα για να μην τη μολύνουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μαγειρική σόδα σε καθαρό νερό και βουτάμε και πάλι τα πόδια μας για 20 περίπου λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα.

Tea tree
Το έλαιο αυτό έχει αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και βοηθά ιδιαίτερα στην θεραπεία της ονυχομυκητίασης καθώς και άλλων μολύνσεων των δέρματος.
Χρήση:
Χρησιμοποιούμε ένα βαμβάκι με το έλαιο για να τρίψουμε ελαφρά το μολυσμένο νύχι. Στη συνέχεια με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα μικρό βουρτσάκι καθαρίσουμε την περιοχή. Πριν την διαδικασία αυτή, είναι σημαντικό να αναμείξουμε το έλαιο με ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πρωί και βράδυ.

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:16:17+03:00April 25th, 2020|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top