Ομελέτα φούρνου ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα για όσους κάνουν δίαιτα ή θέλουν κάτι γρήγορο να μαγειρέψουνε.
Υλικά:
- Αυγά ως 6 ( 2 άτομα)
- Πιπεριές χρωματιστές
- Ντοματίνια
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Φέτα ή αλλό τυρί της αρεσκείας σας.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρόκα και ντοματίνια για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά.
- Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα και τη φέτα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα και επιπλέον ντοματίνα.
Leave A Comment