Ο αριθμός 6 και τα οφέλη στην υγεία μας !

αριθμος-6--γυμναστική

Στην εποχή της καραντίνας και των περιορισμών που ζούμε, η άθληση αποτελεί έναν από τους λίγους τρόπους διαφυγής.

Τα οφέλη της άθλησης είναι πολλαπλά, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχό-πνευματικό επίπεδο. Αυτό μπορεί εύκολα να αποδειχτεί.
Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις και μέρες που διανύουμε με την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας, μας δίνεται η δυνατότητα για ατομική άσκηση, στέλνοντας με το κινητό μας τον αριθμό 6. Θεωρώ πως αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς μέσω αυτής της αλλόκοτης κατά τα αλλά διαδικασίας, αποδεικνύεται ότι η γυμναστική και η σωματική άσκηση αποτελεί βασικό παράγοντα επιβίωσης, όπως είναι η τροφή, η επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο. Πολλοί από εμάς, για να ξεφύγουμε από την απομόνωση του σπιτιού την περίοδο του lockdown, βάλαμε στην ζωή μας τον αθλητισμό.

Σ αυτήν ακριβώς την κατηγορία συνανθρώπων μου θα ήθελα να εστιάσω.

Όλοι εσείς που ξεκινήσατε μ’ ένα απλό περπάτημα ή τρέξιμο ή με μια βόλτα με το ποδήλατο να βάζετε σχεδόν καθημερινά τη σωματική κίνηση στην καθημερινότητα σας, δείτε το σαν μια ευκαιρία να προκύψει κάτι θετικό από αυτή την άσχημη περίοδο.
Όταν καλώς εχόντων των πραγμάτων τελειώσει η περιπέτεια που ζούμε, ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την όμορφη συνήθεια που αποκτήσαμε. Ας εκμεταλλευτούμε τον αριθμό 6 με όποιον τρόπο αρεσκόμαστε κι ας μην είναι πλέον υποχρεωτική η αποστολή του…

Καραμιχάλης Γιάννης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Εθνικού κ Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:24:02+02:00December 1st, 2020|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top