Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γραμμωμένο σώμα;

 Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις γραμμωμένο σώμα;

Πως μπορείς να αποκτήσεις ένα όμορφο γραμμωμένο σώμα; Μόνο με τη γυμναστική;

Αν στόχος σου είναι να αποκτήσεις ένα μυώδες και καλό-γραμμωμένο κορμί τότε θα πρέπει να καταλάβεις ότι η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την γυμναστική και συνδυάζοντας σωστά και τα δυο θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
Μέσω της διατροφής η πρωτεΐνη θα πρέπει να έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή σου αφού ο στόχος είναι η γράμμωση.

Ρωτήσαμε τον ιατρό-διαιτολόγο κ. Ιάκωβο Θεοδοσίου να μας πει σε ποιες τροφές,  θα βρούμε την απαραίτητη πρωτεΐνη για τον οργανισμό μας και σε τι ποσότητες θα πρέπει να την καταναλώνουμε για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Στήθος Κοτόπουλου ή Γαλοπούλας

Από τις πιο γνωστές τροφές αφού όταν μιλάμε για άπαχη πρωτεΐνη το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Εκτός της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, καλύπτει το 6% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο, βοηθώντας το σώμα σας να μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα όργανα και να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο επίσης απαραίτητες για τον οργανισμό.

Μοσχαρίσιο κρέας

Το μοσχάρι αποτελεί σημαντική πηγή ουσιωδών θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας περιέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Αυγό

Το αυγό αποτελεί τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Περιέχει ασβέστιο, κάλλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12 καθώς και σημαντικές ποσότητες σιδήρου. Η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει όλα τα 9 ουσιώδη απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Γιαούρτι παραδοσιακό με την πέτσα

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνες των συμπλεγμάτων Α και Β, σε ασβέστιο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνες. Κάποια από τα σημαντικά οφέλη του γιαουρτιού είναι ότι βοηθάει στη λειτουργία του εντέρου και στην αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων, αλλά και στη εύρυθμη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων. Επίσης, αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πηγή ασβεστίου όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα, συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και στη μείωση του βάρους.

Σολομός

Ο σολομός αποτελεί μία πολύτιμη τροφή για την υγεία μας, με ευεργετικές ιδιότητες. Περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι πλούσιος σε νιασίνη,  βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και φώσφορο. Είναι φτωχός σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα ενώ δεν έχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.

Αμύγδαλο, φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης

Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Επίσης περιέχουν χαλκό, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, κάλλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε μόνο ακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό θα ήταν η κατανάλωσή τους να περιορίζεται στη μια χούφτα την ημέρα (περίπου 10-15).

Συμβουλέψου τον ειδικό για μια εξειδικευμένη διατροφή που θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-12-20T23:46:46+02:00December 20th, 2020|ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top