Πράσινη σαλάτα με χαλούμι και παντζάρια

Υλικά:

  • 350 γρ. βρασμένα παντζάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 μέτρια πορτοκάλια σε φέτες
  • διαφόρων ειδών μαρούλια πλυμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 5 κουταλιές του τσαγιού ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 πακέτα των 350γρ. χαλούμι ή ταλαγάνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για την σαλάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο και σπασμένο φουντούκι
  • πιπέρι και αλάτι

Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα παντζάρια, το χυμό από πορτοκάλια και το ξίδι από άσπρο κρασί.

Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Προσεκτικά κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε 6 κομμάτια, και τα πιπερώνετε και στις δύο πλευρές.

Τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά για κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και το τυρί να είναι έτοιμο να λιώσει.

Αδειάζετε την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μαριναρισμένα παντζάρια μαζί με τα πορτοκάλια και την σάλτσα τους.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T13:06:14+03:00June 6th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top