Πως δεν θα πάρετε βάρος στις γιορτές;

Πως δεν θα πάρετε βάρος στις γιορτές;

Η ανησυχία μας φίλες και φίλοι τέτοια εποχή είναι πως θα γευτούμε όλα τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα χωρίς να προσθέσουμε στην ζυγαριά μας επιπλέον βάρος. Ζητήσαμε για το λόγο αυτό  τις συμβουλές του ειδικού μας. 

Για να μείνουμε σταθεροί στα κιλά μας φέτος, δεν θα χρειαστεί να στερηθούμε τίποτα αρκεί όμως να κάνουμε σωστές επιλογές και να προσέξουμε την ποσότητα, με τον τρόπο αυτό θα γευτούμε  όλα όσα περιμένουμε με ανυπομονησία.

  • Μελομακάρονά ή κουραμπιέδες;

θα πρέπει να προτιμήσετε το μελομακάρονα γιατί περιέχουνε περισσότερα θρεπτικά συστατικά μη επιβλαβή για την υγεία σας και έχουνε και λιγότερες θερμίδες.

  • Δίπλες ή Βασιλόπιτα;

Οι δίπλες μας δίνουν τις λιγότερες θερμίδες  και παρασκευάζονται με βασικά συστατικά το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα και τα καρύδια. Βέβαια είναι τηγανιτές και έχουνε και επιπλέον σιρόπι.  Από την άλλη η βασιλόπιτα τύπου κέικ γίνεται με πολύ βούτυρο και  πολλά αυγά, με συνέπεια να είναι μεγάλης θερμιδικής αξίας με πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα. Η βασιλόπιτα όμως τύπου τσουρέκι θεωρείται καλύτερη επιλογή επειδή για την παρασκευή της χρειάζεται λιγότερο βούτυρο ενώ περιέχει πολλά μυρωδικά τα οποία (μαχλέπι, μαστίχα και  γλυκάνισο) έχουν και αντιοξειδωτική δράση.

Καλό λοιπόν είναι να προτιμήσετε τη βασιλόπιτα τσουρέκι (σπιτική ) ή τις δίπλες. Μιλάμε για ένα      κομματάκι 80γρ-100γρ.

  • Πανετόνε ή σοκολάτακια;

Το πανετόνε είναι ένα τσουρέκι με γέμιση από σταφίδες, φρούτα και καρύδια με πολύ βούτυρο και αυγά , περιέχει πολλά λιπαρά και θερμίδες.  Τα σοκολατάκια από γνήσια κουβερτούρα περιέχουνε στεατικό οξύ, το οποίο έχει την ιδιότητα να με­ταβολίζεται στον οργανισμό ως ευερ­γετικό μονοακόρεστο λιπαρό οξύ την κάνει περισσότερο υγιεινή από όλα τα εορταστικά γλυκά.

  • Γαλοπουλα ή Χοιρινό;

Η γαλοπούλα δεν περιέχει πολλές θερμίδες και μας προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το χοιρινό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και κακή χοληστερίνη. Το ψαρονέφρι είναι άπαχο και μπορείτε να το επιλέξετε. Η καλύτερη επιλογή είναι η γαλοπούλα ή ψαρονέφρι.

  • Τρώτε σαλάτα με κάθε σας γεύμα

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες και καλό είναι να συνοδεύεται τα κρεατικά σας πάντα. Αποφεύγουμε τα έτοιμα dressing στις σαλάτες.

  • Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο

Το κρασί είναι το ιδανικό ποτό για να αποφύγετε τις έξτρα θερμίδες, αλλά και πάλι καλό θα είναι να μην ξεπερνάτε τα δύο ποτήρια.

Αποφύγετε τα κοκτέιλ, τα οποία αποτελούν θερμιδικές βόμβες που φτάνουν σε αριθμό αυτές ενός πλήρους γεύματος. Επίσης αποφύγετε ποτά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως το ουίσκι, η βότκα ή τα λικέρ γιατί θα σας επιβαρύνουν με άχρηστες θερμίδες.

extra tips:

Αποφεύγεται στα γεύματά σας τις ποσότητες από τις έτοιμές σάλτσες, τις περίεργες γεμίσεις στη γαλοπούλα ή το χοιρινό κρέας (ρυζι, αποξηραμένα φρούτα και κάστανα).  Μπορείτε να επιλέξετε αυθεντική μουστάρδα για το κρέας σας καλύτερα.

Αποφεύγεται τα αναψυκτικά και τους χυμούς και προτιμήστε σόδα ή ανθρακούχο νερό με προσθήκη λεμονιού εάν θέλετε για έξτρα γεύση.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2023-06-03T14:01:56+03:00December 19th, 2021|ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top