Πως θα ανακουφίσετε τα ούλα που αιμορραγούν!

Πως θα ανακουφίσετε τα ούλα που αιμορραγούν

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση αιμορραγίας και πόνου των ούλων είναι να απευθυνθείτε άμμεσα στον/στην οδοντίατρό σας για έλεγχο. Θα φροντίσει να σας καθαρίσει σωστά τα δόντια σας, αφαιρώντας την πλάκα ενώ θα σας προτείνει την καλύτερη θεραπεία για εσάς.

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουνε , τι  θα πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά, ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα με τα ούλα σας .

Ακολουθώντας τις συμβουλές τους για την στοματική σας υγιεινή είναι ο μόνος καλύτερος τρόπος να αποφύγετε στο μέλλον προβλήματα με τα δόντια και τα ούλα σας.

  1. Βουρτσίζετε καθημερινά τα δόντια σας
  2. Βουρτσίζετε δύο με τρεις φορές την ημέρα. Ιδανικά, θα πρέπει να το κάνετε προσεκτικά, τουλάχιστον για δύο λεπτά
  3. Επικεντρωθείτε στις περιοχές που φτάνει δύσκολα η οδοντόβουρτσα.

Ορισμένοι ειδικοί συνιστούν τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Είναι προτιμότερο να είναι μαλακή η οδοντόβουρτσα, με στρογγυλεμένες τρίχες. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν βουρτσίζετε τη γραμμή των ούλων.

  1. Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να προλάβετε τον σχηματισμό πλάκας ανάμεσα στα δόντια
  2. Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα
  3. Σταματήστε το κάπνισμα και αποφύγετε το αλκοόλ.

Όπως προαναφέραμε, πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον/ην οδοντίατρό σας το σωστό είναι να μην αφήνετε πολύ μεγάλο κενό από τα ραντεβού σας για επανέλεγχο και καθαρισμό. Συνιστάται κάθε 6 μήνες

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας. Θα πρέπει να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς προμηθεύουν τα ούλα και τα δόντια σας με όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή. Επίσης, αποφύγετε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, καθώς αυτές τραυματίζουν τα δόντια.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:25:00+03:00May 19th, 2020|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top