Πόνος στον αυχένα; Που οφείλετε;

Πόνος στον αυχένα; Που οφείλετε;

Ο πόνος στον αυχένα  είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικός, εμποδίζοντάς μας να κάνουμε ακόμα τις πιο βασικές καθημερινές μας  κινήσεις , χωρίς να νιώσουμε δυσάρεστα, όπως να στρίψουμε το κεφάλι μας για να κοιτάξουμε γύρω μας ή να σηκώσουμε τις τσάντες με τα ψώνια, να σιδερώσουμε, να κάνουμε την δουλειά μας στον υπολογιστή και πολλά άλλα.

Συμπτώματα που πιθανό θα παρατηρήσει κάποιος μαζί με τον πόνο είναι :

  1. Δυσκαμψία, που μπορεί να γίνει αντιληπτή και ως κόμπος, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, ο οποίος μπορεί να εξαπλωθεί και στους ώμους, το πάνω μέρος της πλάτης και τα χέρια.
  2. Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να σχετίζεται με τη συμπίεση των νεύρων στο λαιμό, που μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα, αδυναμία ή αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια ή τα μπράτσα.
  3. Μπορεί να συνοδεύεται και από την αίσθηση σφιξίματος και σπασμών των μυών, καθώς και πονοκέφαλο.
  4. Μπορεί να ακούσετε ή να νιώσετε ήχους τριψίματος ( το γνωστό κρακ -κρακ που ακούγετε) όταν κουνάτε το κεφάλι σας, που προκαλούνται από τα οστά που ακουμπούν μεταξύ τους κατά τις κινήσεις ή από άλλους συνδέσμους που τρίβονται στα οστά.

Που μπορεί να οφείλετε ο πόνος που νοιώθουμε στον αυχένα;

  • τραυματισμό
  • παθήσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα
  • ανατομία δομής του αυχένα (αυχενική δυσλειτουργία)
  • αποτέλεσμα του στρες, της έντασης
  • αποτέλεσμα της κακής στάσης του σώματος.

Τι θα πρέπει να προσέξετε:

Για όσους κάθονται συνέχεια στο γραφείο ή κάνουν καθιστική δουλειά ή ζωή γενικώς θα πρέπει να προσέξουνε πολύ καλά  τη στάση τους.
Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που προκαλεί πόνο στον αυχένα είναι η μυϊκή ένταση που συνδέεται με την κακή στάση του σώματος, για παράδειγμα όταν βλέπουμε τηλεόραση ή καθόμαστε στον υπολογιστή, αν κοιμόμαστε σε άβολη στάση ή στρίβουμε και γυρνάμε το λαιμό με υπερβολικό τρόπο.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-11-04T10:52:58+02:00November 4th, 2021|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top