Σαλάτα με κόκκινο λάχανο μήλα κανέλα και σως μουστάρδα μέλι

Υλικά:

  • 1 κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο
  • 30 γρ. βούτυρo 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • 3 ξυλάκια κανέλα 
  • 6 καρφάκια γαρίφαλο 
  • φλ. μηλόξιδο
  •  4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για τη σώς:

  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 3 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι 

Σημείωση: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, το μήλο, το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθεί. 

Το σβήνουμε με το μηλόξιδο και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε μία πιατέλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε ζεστή η σε θερμοκρασία δωματίου. 

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T10:47:29+03:00April 24th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top