Υλικά:
- 20 αγκινάρες
- 1/2 φλ παρθένο ελαιόλαδο
- 5 λεμόνια για το όξινο υδατόλουτρο
- χυμός λεμονιού κατά βούληση για την σάλτσα ( εγώ βάζω 2 κ.σούπας)
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος ή δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
Διαδικασία
Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα που θα συνοδέψει την σαλάτα μας.
Χτυπάμε με σύρμα το λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας το αλατοπίπερο που επιθυμούμε. Βάζουμε μέσα και τον πελτέ κι ανακατεύουμε ξανά μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί.
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπωλ με νερό, στύβουμε μέσα τα λεμόνια, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε εξωτερικά τις αγκινάρες. Τις κόβουμε λεπτές πολύ προσεκτικά στο μαντολίνο ή αν δεν έχουμε μαντολίνο με πολύ κοφτερό μαχαίρι. Τις πετάμε αμέσως μέσα στο νερό για να μην μαυρίσουν.
Στεγνώνουμε καλά κι απλώνουμε τις αγκινάρες πάνω σε ρηχή πιατέλα.
Βάζουμε από πάνω τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Περιχύνουμε με την σάλτσα.
Leave A Comment