Βρείτε την κατηγορία BMI που ανήκετε .

Ελλιποβαρές
Όταν το BMI είναι μικρότερο από το φυσιολογικό (18 kg/m2), όπου πρακτικά σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι αδύνατος πάρα πολύ δηλαδή το βάρος του είναι πολύ πιο χαμηλό από το φυσιολογικό.

Η κατάσταση αυτή δεν σημαίνει ότι είναι φυσιολογική και καλή για την υγεία. Τα άτομα με χαμηλό BMI είναι ευάλωτα σε λοιμώξειςδεν έχουν ενεργειακά αποθέματα για την
 αντιμετώπιση οιστρογόνων καταστάσεων. Επίσης το χαμηλό BMI εμπλέκεται και με πολλές ασθένειες.
 

Φυσιολογικό
Όταν το BMI είναι 18-25 kg/m2. Αυτό το BMI είναι συνδεδεμένο με το καλύτερο επίπεδο υγείας του ανθρώπου. 

Υπέρβαρο
Όταν το BMI είναι 25-30 kg/m2. Είναι η είσοδος στην παχυσαρκία και το καλύτερο στάδιο για προληπτική αγωγή. Η κλινική μελέτη έδειξε ότι όσο περισσότερα είναι τα παραπανίσια κιλά τόσο δυσκολότερη είναι η διαδρομή για το ιδανικό βάρος. Στο στάδιο αυτό οι επιπλοκές της παχυσαρκίας ή δεν έχουν φανεί και βρισκόμαστε μόνο στην αισθητική διαταραχή ή είναι αρχικό στάδιο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι το υποκλινικό στάδιο της παχυσαρκίας και ότι οι μηχανισμοί οργανικής βλάβης όσο κι αν δεν είναι εμφανής έχουν αρχίσει να δρουν. 

Παχυσαρκία
Όταν το BMI είναι 30-35 kg/m2. Η παχυσαρκία έχει αρχίσει και εκφράζει τις επιπλοκές της ενώ αρχίζει να δυσκολεύεται η καθημερινότητα μας. μερικά κλινικά σημεία που ίσως παρουσιάζονται εδώ είναι μια μικρή υπέρταση, το σάκχαρο αίματος στα ανώτερα φυσιολογικά ή και λίγο παραπάνω, διάχυτη κόπωση χωρίς να έχουμε κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που κάναμε κάθε ημέρα και πολλά άλλα σημεία που σημαίνει ότι οργανικά έχει αρχίσει να εκφράζει τις επιπλοκές της με διάφορες συν νοσηρότητες. 

Κλινική Παχυσαρκία 
Όταν το BMI είναι 35-40 kg/m2. Εδώ τα συμπτώματα είναι περισσότερα, δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας σε όλες τις διαστάσεις και ίσως οι συν νοσηρότητες που εκφράζονται με την παχυσαρκία βρίσκονται όλες με φαρμακευτική αγωγή. Δηλαδή αγωγή για τις διαταραχές λίπους, αγωγή για υπέρταση, αγωγή για διαβήτη, αγωγή για την υπνική άπνοια, αγωγή για τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. 

Νοσογόνος Παχυσαρκία
Όταν το BMI είναι 40+ kg/m2. Αυτό είναι πλέον το βαρύτερο στάδια της παχυσαρκίας και λέγεται νοσογόνος παχυσαρκία γιατί προσβάλει το προσδόκιμο επιβίωσης. 

Πατήστε εδώ για να βρείτε και εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-23T18:15:55+02:00April 23rd, 2020|Δίαιτες|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top