Σοκολατένιο μωσαϊκό με καρύδια.

Υλικά:

Για το μωσαϊκό

  • 250 γρ. μπισκότα digestive με φρούτα  Δερμίσης
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. καρύδα
  • 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο

Διαδικασία:

Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.

Παγώνουμε το γλυκό μωσαϊκό μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει.

Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-07-19T17:22:26+03:00July 19th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top