Σουπιές με δάφνη και κρασί

Υλικά:

  •  1κιλό σουπιές
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 μικρά κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 4 δαφνόφυλλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζουμε το κόκκαλο και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Κρατάμε το μελάνι τους σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη. Βάζουμε τις σουπιές σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα για λίγα λεπτά. Όταν πιουν όλα τα υγρά τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κομμένο κρεμμύδι και τα ολόκληρα μικρά κρεμμυδάκια.

Αφήνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄ και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας για 1΄να βγάλει τα αρώματα του.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί στο μισό του όγκου του. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ζεστό νερό ίσα που να μισό σκεπαστούν οι σουπιές.

Προσθέτουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40΄ μέχρι να μαλακώσει η σουπιά, να μελώσει η σάλτσα και να δέσει.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-19T01:21:18+03:00June 19th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top