Σπαγγέτι με θαλασσινά

Υλικά:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. γαρίδες
  • 300 γρ. αχιβάδες, (vongole) μύδια και στρείδια με το κέλυφος
  • 300 γρ. καλαμαράκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γλ. τριμμένη καυτερή πιπεριά
  • 300 γρ. σουπιές
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα.

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα τις γαρίδες δεν τις αποφλοιώνουμε.

Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Προσοχή όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα στρείδια και τα μύδια. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T21:09:48+03:00June 12th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top