Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ¾ φλιτζανιού γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 15 κεράσια μαρασκίνο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού άρωμα κερασιού
- 2-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα και ανακατέβουμε καλά.
Ψιλοκόψτε τα κεράσια και ρίξτε και αυτά στο μείγμα. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κορνέ για να μπορέσετε να κάνετε τα ντόντας σε σχήμα καρδιάς προσέχοντας να μην καλύπτει το εσωτερικό κενό της καρδιάς με το κουρκούτι.
Για το γλάσσο: Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και αρωματικά σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε σταδιακά το γάλα λίγο λίγο και το χρώμα ζαζαροπλαστικής.
Όταν κρυώσουνε τα ντόνατς βουτήξτε τα από΄τη μια πλέυρα μέσα στο γλάσσο και αφήστε τα να στεγνώσουνε. Μπορείτε είτε να τα ψήσετε ή να τα τηγανίσετε.
Leave A Comment