Σπιτική Λεμονάδα με άρωμά λεβάντας.

Υλικά:

  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μαύρη),
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό,
  • 1 ματσάκι φρέσκια λεβάντα,
  • 1 φλιτζάνι στυμμένο χυμό λεμονιού (5 με 6 λεμόνια),
  • 2 με 3 φλιτζάνια κρύο νερό 
  • 2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες

Διαδικασία:

Πλένουμε τη λεβάντα και κόβουμε μόνο τα λουλούδια.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη λεβάντα και τη ζάχαρη και την τρίβουμε ή την χτυπάμε σε ξύλινο γουδί.

Βάζουμε το νερό να βράσει και το ρίχνουμε στο μπολ με τη λεβάντα.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 20′ λεπτά περίπου για να βγάλει το άρωμά του.

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε για να μην έχει κουκούτσια.

Περνάμε το αφέψημα της λεβάντα από το σουρωτήρι και πετάμε τα λουλουδάκια.

Τέλος ανακατεύουμε το αρωματισμένο νερό με το λεμόνι και το κρύο νερό. Σερβίρετε με μπόλικο πάγο και ροδέλες λεμονιού.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-14T23:05:02+02:00January 14th, 2021|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top