Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας!

τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας

Τα καλά λιπαρά είναι ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ας γνωρίσουμε τα καλά λιπαρά που θα πρέπει να επιλέγουμε και να δούμε σε ποιές τροφές βρίσκονται και θα πρέπει να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή.

Ωμέγα-3 λιπαρά τα οποία είναι ένα είδος πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και στην υποστήριξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Τα λίπη είναι ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περίπου το 35% – 45% από τις θερμίδες που λαμβάνουμε ημερησίως πρέπει να προέρχεται από την κατανάλωση λίπους.

Υπάρχουν:

Λιπαρά ψάρια: Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, η πέστροφα και το σκουμπρί.

Καρύδια & λιναρόσπορος: Αποτελούν μια εξαιρετική φυτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι πολύ εύκολα στην κατανάλωση τους εφόσον μπορείτε να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας, σε σαλάτες ή στο γιαούρτι.

Μονοακόρεστα λίπη: έχουμε περισσότερα οφέλη με την κατανάλωση μονοακόρεστων έναντι πολυακόρεστων λιπών.

Υπάρχουν:

Έλαια: Η κορυφαία πηγή μονοακόρεστων λιπών είναι το ελαιόλαδο. Αντικαταστήστε το βιτάμ, το βούτυρο, το σπορέλειο κ.α με ελαιόλαδο.

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο όχι μόνο περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, αλλά είναι και μια εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως το φυλλικό οξύ και οι βιταμίνες Ε, C, B6. Μπορείτε να το προσθέσετε στις σαλάτες και αντί μιας κακής πηγής λιπαρών όπως το μπέικον ή τα επεξεργασμένα κρέατα όπως ζαμπόν.

Φυστικοβούτυρο: Σχεδόν το μισό του λίπους του αποτελείται από μονοακόρεστα λίπη. Μια προσοχή στην κατανάλωση γιατί εμπεριέχει αρκετές θερμίδες, όπως και όλα τα παραπάνω τρόφιμα. Το μυστικό

Τα καλά λιπαρά, όταν καταναλώνονται με μέτρο, βοηθάνε στην απώλεια βάρους και χαρίζουν υγεία.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-06-12T12:17:58+03:00May 19th, 2020|ΔΙΑΤΡΟΦΗ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top