Τα στάδια ανάπτυξης του μωρού σας τον 4ο, 5ο και 6ο μήνα ζωής

Τον 4ο μήνα θα αρχίσει να γελά πολύ όταν παίζετε μαζί του και θα απλώνει τα χέρια για να το σηκώσετε στην αγκαλιά σας. Δείχνει ενδιαφέρον και ξεχωρίζει φωνές. Μπορεί να βάζει δύναμη στα χέρια και να στηρίζεται στους αγκώνες του. Αλλάζει εύκολα πλευρό όταν είναι ξύπνιο ή όταν κοιμάται και μπορεί να γυρίζει από μπρούμητα προς τα πλάγια με όλα του το σώμα, με χέρια και πόδια σε ελαφριά κάμψη. 

Σε αυτή την ηλικία του 5ου μήνα το μωρό σας αναγνωρίζει πλέον όλα τα μέλη της οικογένειας και μπορεί να κλάψει σε αγνώστους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το φόβο του. Οι κινήσεις των χεριών γίνονται πια σκόπιμες και κατευθυνόμενες, ενώ συχνά πιάνει τα ποδαράκια του και τείνει να τα φέρει στο στόμα του, είτε όταν κάθεται, είτε όταν είναι ξαπλωμένο. 

Εγγραφή στο newsletter μας

* indicates required

Μήνας 6ος το μωρό σας είναι σε θέση να εξερευνά το περιβάλλον και να αντιδρά με έντονες κινήσεις των άκρων και γέλιο, όταν κάποιος παίζει μαζί του. Επίσης, αρχίζει να προφέρει συλλαβές χωρίς νόημα και ενδεχόμενα να μιμείται ήχους. Είναι πια η ηλικία που προτιμά, αντί να είναι ξαπλωμένο, να το βάλετε να καθίσει, έστω και αν στην αρχή θα τα καταφέρνει μόνο με υποστήριξη. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα αντικείμενο από το ένα χέρι στο άλλο, να το βάζει στο στόμα του και μετά να το πετάει. Μπορεί να στηρίζει το βάρος του στα πόδια του, όταν το κρατήσετε όρθιο.

Δώρα Ευθυμίου 

Παιδίατρος

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-23T18:29:07+02:00April 24th, 2020|ΠΑΙΔΙ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top