Την Πέμπτη η τελική συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Την Πέμπτη η τελική συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Μπορεί και να μην ανοίξουν τα σχολεία;

Είναι ένα ερώτημα που απάντηση δεν υπάρχει ακόμα. Είναι μεγάλη η ανησυχία και ο προβληματισμός των ειδικών εντός της επιτροπής.

Ο καθηγητή Χαράλαμπος Γώγος είπε :
Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή τη διαδικασία . Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Στο τραπέζι υπάρχουν πάντα όλα, όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα. Και πρόσθεσε: Εμείς θέλουμε να έχουμε μια υγειονομική ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η άποψη της κα. Γιαμαρέλλου:

Όλα θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα. Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στο MEGA τόσο για τα αυξημένα κρούσματα και την ανησυχία των γιατρών για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, όσο και για το άνοιγμα των σχολείων.

«Ο σχεδιασμός για τα δημοτικά δεν θα αλλάξει. Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα εξαρτηθούν από τα κρούσματα» τόνισε, σημειώνοντας πως το ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τους πολίτες που μετακινούνται στους δρόμους.

Σημείωσε επίσης ότι τα 37.000 τεστ έδωσαν τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων χθες, τονίζοντας πως «όσο πιο πολλά τεστ γίνονται, τόσο ο αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», ενώ υπογράμμισε πως τα μέλη της επιτροπής θα περιμένουν να δουν τα σημερινά και τα αυριανά για να αποφασίσουν τι θα γίνει στη συνέχεια.

Ο κος. Σύψας μίλησε για το  άνοιγμα σχολείων και δήλωσε πως  μόνο όταν έχουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων τα γυμνάσια και τα  λύκεια θα πρέπει να ανοίξουνε.

Μιλώντας για την κινητικότητα και τις εικόνες συνωστισμού στα μαγαζιά που θα φέρουν αύξηση των κρουσμάτων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κατάσταση αυτή να «μπλοκάρει» το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Ελπίζουμε για το καλύτερο!!!

πηγή: https://www.alfavita.gr/

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-27T15:20:10+02:00January 27th, 2021|ΥΓΕΙΑ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top