Φασολάκια με κατίκι Δομοκού και σάλτσα βασιλικού!!!

Υλικά:

  • 1.200 γρ. φασολάκια, προτιμότερο τσαουλιά
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία:

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, για να κρυώσουν και για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και απλώνουμε σε σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κατίκι και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στον μπλέντερ μας τον βασιλικό με το λάδι, το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτα. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο βασιλικού τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-01-22T23:41:50+02:00October 20th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top