Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτένια Σπιτάκια!!!

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γλ. μπέικεν πάουντερ
  • 3/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 3/4 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ.  γαρύφαλλα
  • 200 γρ.  ανάλατο βούτυρο
  • 3/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη ή άσπρη (ανάλογα με το χρώμα που επιθυμούμε να έχουνε τα μπισκότα μας)
    1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι μελάσα
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κ.γλ.  ξύσμα λεπτά ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνετε στα ταψάκια σας αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο μέχρι να ενωθούνε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το αυγό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέστε τη μελάσα, τη βανίλια, και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σταδιακά αρχίζετε να ρίχνετε τα υλικά που έχετε ανακατέψει με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και τυλίξτε κάθε μισό σε σελοφάν και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον από 2 ώρες μέχρι και 8 ώρες.

Στην συνέχεια τοποθετήστε το ένα κομμάτι της ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε αλεύρι πάνω από τη ζύμη και τον πλάστη.
Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και χρησιμοποιήστε επιπλέον αλεύρι για να μην κολλήσουν εάν χρειαστεί. Κόψτε το σχέδιο σας σε κομμάτια από χαρτονάκι ή αντικολλητικό χαρτί και με την βοηθειά τους κόψτε τα σχέδια στην ζύμη σας.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σας με μια μικρή απόσταση ανάμεσα τους και ψήστε τα για 7-10 λεπτά περίπου.
Αφαιρέστε το φύλλο με τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να σταθούν μέχρι τα μπισκότα είναι αρκετά σταθερά για να προχωρήσετε στην διακόσμηση.
Χρησιμοποιήστε γλάσο που θα φτιάξετε με νερό και ζάχαρη για την διακόσμηση και την ένωση των κομματιών.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2020-12-17T23:42:51+02:00December 17th, 2020|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top