10 τρόποι να αυξήσετε το μεταβολισμός σας…….

10 τρόποι να αυξήσετε το μεταβολισμός σας.......

Ο βασικός μεταβολισμός, είναι οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός σας για να πραγματοποιήσει τις ζωτικές λειτουργίες του, όπως η αναπνοή, η διατήρηση της σταθερής θερμοκρασίας σώματος, ο χτύπος της καρδιάς κτλ. Οι βασικές αυτές καύσεις, εξαρτώνται πάντα από το φύλο, την ηλικία, το ύψος και το βάρος σας. Οι άνδρες είναι γνωστό ότι έχουνε υψηλότερο μεταβολισμό από τις γυναίκες και σκεφτείτε ότι μπορούν και καίνε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν κοιμούνται.

Πως θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας …..10 tips για να το πετύχετε

  1. Προτίμησε πρωτεΐνες, όσο πιο άπαχη μυϊκή μάζα έχεις τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, η αντικατάσταση ορισμένων υδατανθράκων με λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Καλές πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν άπαχο βόειο κρέας, γαλοπούλα, ψάρι, κοτόπουλο λευκού κρέατος, tofu, ξηρούς καρπούς, φασόλια, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  2. Mη μένετε νηστικοί, όταν τρώτε μεγάλα γεύματα με πολλές ώρες στο μεταξύ, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται μεταξύ των γευμάτων. Έχοντας ένα μικρό γεύμα ή σνακ κάθε 3 έως 4 ώρες διατηρεί το μεταβολισμό σας μόνιμο, ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.
  3. Γυμναστείτε/ φτιάξτε μυς, το σώμα σας καίει συνεχώς θερμίδες, ακόμα και όταν δεν κάνετε τίποτα, ο μεταβολικός ρυθμός ανάπαυσης είναι πολύ υψηλότερος σε άτομα γυμνασμένα / με περισσότερους μυς.
  4. Επιλέξτε την αερόβια άσκηση, μπορεί να μην χτίσει μεγάλους μυς, αλλά μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας μετά από μια προπόνηση.
  5. Πίνετε νερό, το σώμα σας χρειάζεται νερό για την επεξεργασία θερμίδων. Εάν είστε ακόμη ελαφρώς αφυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας μπορεί να επιβραδυνθεί.

5. Πίνετε καφέ, ένα από τα οφέλη του καφέ μπορεί να είναι η βραχυπρόθεσμη αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

6. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού  προσφέρει τα οφέλη της καφεΐνης και των κατεχινών. Έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση 2 έως 4 φλιτζανιών τσάι μπορεί να ωθήσει το σώμα σας να κάψει 17% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια άσκησης.

7.Τα πικάντικα τρόφιμα,  προκαλούν αύξηση του μεταβολισμού σας.  Προσθέστε στο μαγείρεμα σας μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο ή πράσινο πιπέρι.

8. Ενεργοποιήστε το έντερό σας, ζητήστε τη συμβουλή ειδικού σε περίπτωση μακροχρόνιας δυσκοιλιότητας

9. Αποφύγετέ τη ζάχαρη, επιβραδύνει το μεταβολισμό.

10. Ακολουθήστε ένα σωστό για εσάς πρόγραμμα διατροφής με την καθοδήγηση του ιατρού- διαιτολόγου και μην ακολουθείτε δίαιτες χωρίς την συμβουλή του ειδικού που πιθανόν είναι να σας χαλάσουν το μεταβολισμό σας.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-05-16T13:40:28+03:00May 16th, 2021|ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ|1 Comment

One Comment

  1. Αρετή, February 5, 2022 at 10:22 am - Reply

    Ενδιαφέρον….

Leave A Comment

Go to Top