Υλικά:
- 400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 2 κουταλιές τουρσί σε φέτες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- δυόσμο
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το σκόρδο και το δυόσμο (πρώτα τα έχουμε περάσει από το τρίφτη).
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και ρίχνουμε το βούτυρο, Έχουμε πλάσει τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος μιας μεγάλης ντομάτας και τα τοποθετούμε στο τηγάνι που είναι ζεστό. Πιέζουμε με μια σπάτουλα τα μπιφτέκια προς τα κάτω για να γίνουν όσο πιο πλακέ γίνεται χωρίς όμως να διαλυθούν,
Ψήνουμε για λίγα λεπτά πριν τα αναποδογυρίσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες πάχους 1 cm 4 ανά μερίδα και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε μαγιονέζα στα μισά κομμάτια. Βάζουμε ένα μπιφτέκι, μουστάρδα, τουρσί και μια άλλη φέτα ντομάτας.
Leave A Comment