Υλικά:
Για τη βάση
- 200 gr μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
- 100 gr βούτυρο λυωμένο
Για την κρέμα
- 500 gr τυρί κρέμα
- 50 gr στραγγιστό γιαούρτι
- 150 gr κρέμα γάλακτος
- 250 gr φράουλες κομμένες
- 120 gr ζάχαρη
- 4 φύλλα ζελατίνη
- ξύσμα λεμονιού
- ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
- ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία:
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα, την τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει.
Βάζουμε τις φράουλες σε μια μικρή κατσαρόλα με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα έως ότου αφρατέψει προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού , την βανίλια, την κρέμα γάλακτος,το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε το cheesecake για 5 ώρες περίπου στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες και σιρόπι σοκολάτας
Leave A Comment