Cheesecake σοκολάτας με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού!!!

Υλικά:

Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. Μπισκότα Digestive
  • 180 γρ. βούτυρο

Για τη μους:

  • 220 ml γάλα, 3,5%
  • 500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για το γλάσο

  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 170 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. φουντούκια, για το γαρνίρισμα και αν επιθυμείτε και κόκκινα φρούτα

Διαδικασία:

Τρίβουμε το μπισκότο στο μπλέντερ, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότα ανακατεύοντας το μέχρι να το απορροφήσει όλο. Χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 – 30  εκ. διαμέτρου την οποία ρίχνουμε το μίγμα του μπισκότου και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Βάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν, ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε τα 220 ml γάλα σχεδόν να κάψει και το ρίχνουμε μέσα μαζί με τα  500 γρ. σοκολάτα γάλακτος και τις ζελατίνες και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τα 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
Αφού ετοιμαστεί η σαντιγί την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτα μας και την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ ή με μια κουτάλα από κάτω προς τα πάνω.

Ρίχνουμε το μίγμα προσεκτικά πάνω από τη βάση του μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες .

Αφού περάσει το διάστημα των 3 ωρών , ζεσταίνουμε τα 170 ml κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε σε 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού που τα έχουμε σε ένα μπολ μέχρι να δούμε ότι έχει αραιώσει η πραλίνα και να έχει ρευστή μορφή. Ρίχνουμε το μείγμα της πραλίνας πάνω στην στην κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε. Εάν νομίζεται ότι έχει παγώσει αρκετά πριν ρίξετε το γλάσο αφαιρείτε το πλαϊνό τους τσερκιού για να τρέξει η επικάλυψη και στα πλάγια. Διακοσμείτε με φουντούκι και κόκκινα φρούτα.

Προτεινόμενα άρθρα

Share This Story, Choose Your Platform!

2021-02-11T23:39:48+02:00February 11th, 2021|ΣΥΝΤΑΓΕΣ|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top